Stringtrosor – älskade och hatade i 70 år

En stringtrosa är en trosa sydd med minimal mängd tyg på baksidan. STRINGTROSAHur baksidans utformning ser ut beror på modellen, men gemensamt för alla modeller av stringtrosor är att trosan inte täcker skinkorna utan löper mellan dem.

Stringtrosorna gjorde sitt intåg på marknaden för första gången i slutet av 40-talet. Vid lanseringen användes trosorna främst av exotiska dansare. Inte förrän ett femtiotal år senare blev den populär hos den stora massan. Under 90-talet började den säljas i allt fler konventionella klädaffärer och tros ha vunnit popularitet tack vare de osynliga troskanterna, något som ansågs fördelaktigt under tighta byxor och kjolar eller klänningar. 

Användare av stringtrosor är inte sena att rosa dem för deras egenskaper,medan motståndare ställer sig tvekande till modellen kanske främst av komfortskäl. De som använder stringtrosor regelbundet vittnar om att det kan ta ett tag att vänja sig vid dem i början, men att det sedan är minst lika skönt eller skönare att bära stringtrosor som andra sorters trosor. Med stringtrosor behöver inte bäraren oroa sig för synliga troskanter eller besväras av troskanter som glider upp.

En trosa, många modeller

Idag finns stringtrosor i betydligt fler modeller än när de såg dagens ljus för över ett halvt sekel sedan. Den klassiska stringtrosan, med en bredare del tyg på baksidan, har fått sällskap av ett flertal andra stringtrosor, t.ex. t-string, g-string, v-string och c-string. De mindre traditionella modellerna är ofta betydligt smalare på baksidan och kan ibland vara sammanhängande tack vare en tunn tråd istället för ett tygstycke.

På senare år har även modellen halvstring blivit en favorit bland stringanvändare. Halvstring, på engelska kallad ”cheeky”, är en sorts hybrid mellan en hipstertrosa och en stringtrosa. Halvstringen täcker en del av rumpan, men inte hela, och löper till skillnad från ett par hipstertrosor mellan skinkorna precis som en vanlig stringtrosa. I vissa länder, t.ex. Brasilien, är halvstringen mycket vanlig som bikinitrosa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>